Declarare intrastat / Preluare si depunere documente / Toate formalitatile Intrastat

Declarare INTRASTAT - Informatii despre INTRASTATPentru detalii suplimentare despre serviciile noastre INTRASTAT accesati www.intrastat.modexpres.ro

Cine declara date INTRASTAT ?
Exista doua categorii de operatori:
- operatorii economici care in anul anterior au depasit pragurile valorice stabilite pentru anul in curs vor transmite declaratia Intrastat pentru toate lunile anului;
- operatorii economici care depasesc pragurile valorice in cursul anului, transmit declaratia Intrastat incepand cu luna in care au fost depasite pragurile valorice.
Pragurile reprezinta limita valorica a schimburilor intracomunitare sub care operatorii economici sunt scutiti sa transmita declaratia Intrastat. Pragurile statistice se stabilesc separat si pot avea valori diferite pentru introduceri si respectiv expedieri intracomunitare de bunuri.
Informatiile privind pragurile valorice INTRASTAT se publica anual, in Monitorul Oficial al Romaniei, la sfarsitul anului anterior celui pentru care pragurile valorice sunt in vigoare.
Pentru anul 2007 pragurile statistice stabilite sunt: pentru introduceri intracomunitare: 300.000 RON, pentru expedieri intracomunitare: 900.000 RON

Operatorii economici furnizori de date INTRASTAT trebuie sa transmita lunar la INS, in format electronic, o declaratie statistica in care sunt folosite urmatoarele notiuni specifice:

introducere de bunuri: sosirea bunurilor in Romania din Statele Membre ale Uniunii Europene;
expediere de bunuri: iesirea bunurilor din Romania catre Statele Membre ale Uniunii Europene.


Cum se depune Declaratia INTRASTAT?
Declaratia Intrastat se depune numai electronic utilizand aplicatiile informatice furnizate de INS.

Cand se fac Declaratiile INTRASTAT?
Termenul limita de transmitere a datelor Intrastat la INS il reprezinta intotdeauna data de 15 a lunii urmatoare celei de referinta.

Ce contine o Declaratie INTRASTAT?
O Declaratie Intrastat trebuie sa contina urmatoarele:

fluxul (introduceri/expedieri) ;
perioada de referinta ;
date de identificare ale firmei ;
tara de destinatie/tara de expeditie ;
cod marfa (8 cifre conform Nomenclatorului Combinat) ;
natura tranzactiei ;
modul de transport ;
termenii de livrare ;
cantitatea in kg ;
cantitatea in unitate de masura suplimentara ;
valoarea facturata ;
valoarea statistica.


Pentru a ne contactat in legatura cu serviciile de declarare Intrastat, va invitam sa completati cu datele dumenavoastra de contact, formularul alaturat. In cel mai scurt timp, unul din operatorii nostri va va contacta pentru a raspunde solicitarii dumenavoastra. Datele furnizate vor fi folosite strict pentru a raspunde cererii dumneavoastra.

Pentru detalii suplimentare despre serviciile noastre INTRASTAT accesati www.intrastat.modexpres.roDaca ai o intrebare scrie-ne (click aici) sau vorbeste cu noi la 031.620.81.81

Inscrie-te la newsletter

Pentru noutati si cele mai noi rute, inscrie-te la newsletter

031.620.81.81